fbpx

Als ik mocht kiezen voor 1 lamp en 1 Softbox.

Als ik slechts één lamp en één softbox zou kunnen kiezen, dan zou ik ongetwijfeld gaan voor de Broncolor Siros en de Octabox van 150 cm. Deze combinatie is absoluut fantastisch voor zowel fashion- als portretfotografie. Hieronder leg ik je uit waarom ik zo enthousiast hierover ben.

Bij het werken met flitslicht, dat vaak een andere kleurtemperatuur heeft dan omgevingslicht (zoals daglicht), kan het een uitdaging zijn om een evenwichtige, natuurlijke uitstraling te bereiken in zowel de belichte als de niet-belichte delen van je foto. Wanneer je probeert om de kleurtemperatuur in de nabewerking aan te passen om de huidtinten warmer te maken, kunnen de gebieden die niet door de flitser worden verlicht, te warm en onnatuurlijk lijken, waardoor de algehele balans van de foto verstoord kan worden.

Dit is waar de Broncolor flitsers en de Octabox uitblinken. Ze produceren vanaf het begin een warmere kleurtemperatuur, waardoor de noodzaak om grote aanpassingen in de nabewerking te maken, vermindert. Dit maakt het fotografieproces efficiënter en kan leiden tot meer natuurlijk ogende resultaten.

Een ander significant voordeel van de ‘magische’ Octabox is hoe natuurlijk en zacht de schaduwen zijn die deze Octa produceert. Zo subtiel dat je nauwelijks merkt dat er een flitser is gebruikt.

Naarmate je meer met de Octabox werkt, raak je er ook steeds meer vertrouwd mee. Je begint te realiseren dat de acht elementen in feite acht aparte lampen zijn die samenkomen tot één lichtbron wanneer je deze recht op je model zou zetten. Maar draai je hem weg, dan kun je met vier elementen een zijkant belichten terwijl de diffuser het licht subtiel verspreidt, en het andere deel van de octaaf een fractie van verder binnenkomt. Ook ontdek je dat de lichtbron kleiner wordt naarmate je dichter bij het model komt voor portretten, (het licht valt erin ware meer overheen) maar ook kleiner wordt als je veel verder weg gaat met de Octabox van het model af. Denk aan de zon: hoewel deze groot is, lijkt ze klein omdat ze zo ver weg van ons staat.

Ik ben en blijf gepassioneerd over het onderzoeken en delen van deze technieken en tijdens onze lichttrainingen die we regelmatig geven in Studio34x laat ik dat ook vaak zien tijdens de uitleg. Ik ben ervan overtuigd dat je met deze set het spel van het flitslicht sneller onder de knie krijgt, waarmee je vervolgens alles kunt doen om jouw fotografie naar een hoger niveau te tillen. Laat je maar eens verrassen door de veelzijdigheid van slechts één lamp en één softbox – ze kunnen de basis vormen voor de professionele fotografie.

Mocht je na het lezen van deze uitleg geïnteresseerd zijn geworden in de aanschaf van Broncolor, dan kan ik je zeker verder helpen. Ik kan een passend lichtplan voor je opstellen of een offerte voor je opmaken. Via Studio34x kunnen we je voorzien van de benodigde apparatuur en blijvend ondersteunen met vragen en toekomstige lichtplannen. Bovendien, bij aankoop van Broncolor apparatuur, bieden wij een gratis lichttraining of een uitgebreide uitleg over de Broncolor lampen aan. Onze toewijding gaat verder dan alleen het leveren van apparatuur; we zijn er om je te ondersteunen op jouw fotografische toekomst.